Donnarumma se vratio: njegova nova cena i planovi Raiole i Rossonera

Gianluigi Donnarumma se vratio. Posle teške sezone, 19-godišnji golman iza sebe ima nekoliko neverovatnih nastupa, čime je umnogome pomogao svom klubu da bude što bliže plasmanu u Ligu Šampiona.

Donnarumma je prošle sezone varirao u formi. Od trnja do zvezda i obratno, čini se kao posledica težine koju je morao da iznese na svojim ramenima nakog što je potpisao novi, višemilionski ugovor sa Milanom. Ove sezone, druga priča, dobre partije su zasigurno uticale i na njegovu tržišnu vrednost. Njegov agent, Mino Raiola, ne miruje. Već je ugovorio određene sastanke sa nekoliko top evropskih klubova koji su prošlog leta pokucali na njegova vrata. Ipak, ekonomski uslovi će biti veoma nepovoljni za potencijalne kupce: prošlogodišnja cena golmana Milana kretala se oko €30-40 miliona. Ali ta cena, naravno, više nije validna.

Sada, Rossoneri cene svog prvog golmana između 70-80 miliona evra. Troškovi cele operacije, svakako, nisu jedina stvar koja se promenila. Milan ima nove planove za Điđa: Rossoneri ne brinu oko problema sa Finansijskim Fer Plejom, predsednik Scaroni i Leonardo su potvrdili da Milan neće prodati svog dragulja. Elliott zaista želi da sagradi pobednički tim i Điđo će sigurno biti deo tog plana.


Comments