Milan i Inter se zajednički dogovaraju oko projekta na San Siru

Tokom događaja sponzorisanog od strane Berette, predsednik Milana Paolo Scaroni i izvršni direktor Intera Andrea Antonello govorili su za Calciomercato.com o planovima oba kluba u vezi sa problemom stadiona.

"Zajedno sa Interom pokrenuli smo projekat koji se odnosi na San Siro. Čast mi je što ćemo zajedno otvoriti ovaj projekat, kao i što ćemo konačno na ovakav način sarađivati sa gradskim rivalom. Za razliku od situacije u Rimu gde se Lazio i Roma međusobno mrze, u Milanu vidite to nije tako. Mi sami lansiramo projekat stadiona, i ubeđen sam da ćemo imati najbolji stadion na svetu", rekao je Scaroni.

"Imamo dve hipoteze, jedna se odnosi na izgradnju novog stadiona a druga je modernizacija San Sira. Svaka hipoteza ili ti pretpostavka ima svoje prednosti, ali i mane. Naš cilj je da ova prestolnica fudbala dobije jedan fenomenalan stadion. Možda bi izgradnja novog stadiona bila lakša, to ćemo saznati u narednih nekoliko meseci", dodao je Scaroni.

"Održavanje i upravljanje Meazzom znači kao da skoro svakog vikenda organizujete finale Lige Šampiona. Postoje neki arhitektonski limiti. Danas razmišljamo o zajedničkom projektu koji će morati da nam garantuje stadion koji će biti u najmanju ruku ravnopravan sa drugim najboljim stadionima u Evropi. Želimo kvalitetan top projekat, a da bismo to i ostvarili angažovaćemo najbolje stručnjake. Za budućnost, zamišljamo manji kapacitet, budući da nam je stadion pun samo 5-6 puta godišnje. Biće to manji ali puno efektniji i efikasniji stadion", rekao je za kraj intervjua Antonello.


Comments