Tiémoué Bakayoko otkriva pravi razlog zbog kog je napustio Chelsea i došao u Milan

Od kako je došao u Milan iz Chelsea Tiémoué Bakayoko je na nekin način preokrenuo smer kojim ide njegova karijera. Francuzu je u Premijer ligi manjkalo samopouzdanja i kvaliteta koji ga je krasio dok je igrao u Ligi 1 za Monaco. Chelsea je želeo da ga se reši i na sreću svih navijača Milana, pojavio se Leonardo. Angažovanjem Bakayoka Brazilac je na sebe preuzeo veliki rizik. Međutim, rizik se bar za sada isplatio. Bakayoko je jedan od ključnih igrača Rossonera i trenutne pozicije na tabeli koja Milan vodi u Ligu Šampiona.

Govoreći za francuski sajt Bros. Stories, Bakayoko je otvoreno govorio o svojim potezima:

"Napustio sam Chelsea jer sam osetio da me klub više ne želi. Naravno, bilo mi je žao. Proveo sam tamo godinu dana i stvari se nisu odvijale onako kako sam želeo. Bila je to jednostavna a ujedno i teška odluka za mene, nisam pokazao ono što znam i situacija nije prijatna. Sa druge strane bila je to laka odluka jer sam video da trener više ne računa na mene, a Milan je teško odbiti."

"Prelazak u Milan? Sve se dogodilo brzo. Početak je bio loš, nisam bio srećan kako je krenula, ali nisam bio ni malo tužan zbog činjenice da me trener drži na klupi. Od kada sam shvatio da me u Milanu stvarno žele sve se odigralo jako brzo."

"Šta je pošlo naopako u Chelseaju? Sve je bilo ok do određenog trenutka. Nije bilo lako sa tim živeti i to je ja mislim bio moj prvi težak trenutak u karijeri: biti u klubu koji te ne želi za predstojeću sezonu. Nije lako ali mislim da je potrebno suočiti se i sa takvim trenucima. Sada sam spreman da se suočim i sa težim situacijama, mislim da sam spremniji na sve."

"Stigao sam u Milan i sreo se sa Maldinijem, legendom kluba. Bio je to poseban osećaj. Ulazak u klupske prostorije koje su prepune trofeja. Poznavanje Milana i življenje u klubu su dve različite stvari. Svesni ste da niste u običnom klubu, znate da ste u timu koji pobeđuje sa klupskim vitrinama prepunim trofeja."

"Milano je predivan grad. Vreme je obično sunčano, zima je prilično hladna ali sa dosta sunca. Hrana je ovde sjajna i za mene je to vrlo važno. Milano je takođe jedan od vodećih gradova kada je u pitanju moda, i za mene je to sve veoma interesantno. Moj privatni život ovde je zanimljiv. Grad obožava fudbal. U Milanu su i dva velika rivala. Prija mi što me ljudi na ulici prepoznaju, lepo je upoznavati ih. Velika se strast oseća u njima. Jedni su plavi, a drugi crveni. Ukoliko dođete na San Siro, jedan dan sve je plavo a drugi crveno."
Comments