Catenaccio na San Siru: Gattusa takva poređenja čine ponosnim

Gennara Gattusa, trenera Milana, uporedili su sa bivšim trenerom Rossonera Nereom Roccom, inače začetnikom Catenaccia.

"Ako ništa drugo, čine me ponosnim", rekao je Gattuso na konferenciji za novinare, komentarišući poređenja sa bivšim šefom Rossonera i zagovornikom popularnog defanzivnog stila fudbala.

“Rocco je izmislio catenaccio i osvojio svoj prvi evropski kup. Atlético danas igra tako, a igrao je finale Lige Šampiona i osvojio prvenstvo Španije", tvrdi Gattuso, a onda se osvrnuo na meč sa Sassuolom koji se igra u subotu od 18 sati.

„Sutra je ključna utakmica za nas, tako da ćemo morati da zauzmemo teren bez razmišljanja o derbiju ili drugim stvarima. Dobro poznajem De Zerbija, protiv njega sam prošle sezone uzeo samo jedan bod, tako da znam kakav fudbal voli da igra. Sassuolo ima jako dobre igrače koji su vešti s loptom, a mi se pripremamo kao da igramo protiv najbolje ekipe lige", ističe Gattuso.

Milan je bez poraza još od sredine januara kada je minimalno poražen od Juventusa u Torinu, a treutno je četvrti tim lige sa 45 bodova i pokušat će do kraja sezone da osvoji tu poziciju i plasira se u Ligu Šampiona.

U međuvremenu je tim odigrao 0:0 sa ekipom Lazija u prvom meču polufinala Kupa Italije, a revanš se igra na San Siru.


Comments