Može li se Milan vratiti na stare staze slave?


Rossonerima je veoma važno da nastave sa dobrom formom.

Milan u 2019. godini igra sjajno.

Iako je Milan loše krenuo u sezonu i dosta se mučio sa igrama i sa mnogobrojnim povredama igrača, Rossoneri su u 2019. godini u odličnoj formi, a trener Gennaro Gattuso je konačno posložio sve kockice u ovom klubu.

Dolaskom Krzysztofa Piąteka u Milan, klub je počeo prikazivati sjajne partije te je bez poraza u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima.

Milan je sada u borbi za Ligu Šampiona u kojoj je poslednji put igrao 2014. godine i prošlo je mnogo vremena otkada su Rossoneri igrali u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Milan se trenutno nalazi na trećem mestu sa sedam bodova prednosti ispred petoplasirane Rome koja igra večeras svoju utakmicu protiv Empolija i koja takođe želi da igra i naredne sezone u Ligi Šampiona.

Za Rossonere je sada najvažnije da nastave sa dobrom formom, a dolaskom Piąteka Milan je postao i efikasnija ekipa te je poljski napadač bio upravo ono što je nedostajalo ovom klubu u prvom delu sezone.

"Rođen sam spreman. Sada sam spreman i učiniću sve da vratim Milan u Ligu Šampiona. Boriću se za Milan. Nadam se da mogu pokazati svoj talent u svakoj utakmici. Ovde mogu reći bilo šta, ali sve će biti odlučeno na terenu", rekao je Piątek.

Lucas Paquetá je takođe igrač koji je ovog januara stigao u Milan u nadi da pomogne klubu da se vrati u top četiri ekipe Serie A.

Iako je kraj sezone još daleko mišljenja su da bi Milan s ovom formom trebao osigurati mesto koje vodi u Ligu Šampiona, i koje mu i pripada s obzirom da su Rossoneri osvojili sedam evropskih titula prvaka.


Comments