TEST

Bakayoko se razočarao, želi da napusti Milan


Francuz bliži odlasku nego ostanku.

Milanovi veliki planovi se polako ruše. Ispadanje iz Kupa je odnelo idealnu priliku da se u odsustvu Juventusa osvoji trofej. Rossoneri posustaju i u trci za četvrto mesto i Ligu Šampiona što je glavni cilj za sportski i ekonomski oporavak kluba. A ne ide im ni sa planovima na fudbalskoj pijaci.

Milanova velika želja je da otkupi Tiémoué Bakayoka koji je letos stigao iz Chelseaja na pozajmicu. Francuz je posle sporog uklapanja i muka na početku sezone, kasnije postao jedan od najboljih igrača tima i srce veznog reda. Doduše, i on je kao i cela ekipa u poslednjih nedelja u padu forme. Milanov plan je bio da ga otkupe od Plavaca. Po mogućnosti za manje manje od 35.000.000 evra što je otkupna cena dogovorena letos. Ali sada je problem i Bakayoko.

Francuz je tokom nedelje bio meta rasističkih uvreda i skandiranja navijača Lazija. Zbog toga se umalo nije prekinuo revanš meč polufinala Kupa Italije na San Siru. Doduše, Bakayoko je sam isprovocirao Lazijale da ga uzmu na zub. Na prethodnom prvenstvenom duelu Rossonera i Nebeskoplavih se poneo jako glupo posle pobede svog tima. Na kraju meča je razmenio dres sa Lazijevim štoperom Francescom Acerbijem, a onda ga zajedno sa Franckom Kessijem pokazivao kao trofej i nekulturno se rugao rivalu.

Prošao je bez kazne, ali je zato stekao zaklete neprijatelje u navijačima Lazija. Poznati po fašističkim i rasističkim stvovima i ispadima, ultrasi Lazija su samo čekali neki povod da krenu u svoj pir. Uzeli su Bakayoka na zub i izvesno je da će nastaviti sa uvredama i rasizmom i u budućnosti.

Zbog toga Bakayoko razmilja da napusti Italiju. Ima ugovor sa Chelseajem, Maurizio Sarri ga je letos otpisao, ali bi promenom trenera na Stamford Bridgu mogla da se otvori i druga šansa za Bakayoka.


Comments