TEST

Hitan sastanak u Milanu, ali nemaju koga?! Gattuso prihvatio odgovornost: Bruka, tim ne reaguje

Rossoneri opet ostaju bez Lige Šampiona.

Imao je Milan sve u svojim rukama, bio je je najbliži povratku u Ligu Šampiona posle pet godina, a onda je došao poraz u gradskom derbiju protiv Intera od kojeg je sve krenulo niz brdo.

Rossoneri su propustili gomilu prilika da blindiraju četvrto mesto i ostanu u vozu za Ligu Šampiona. Remi kući sa Udineseom, poraz u Đenovi, remi u Parmi i kao vrhunac krize - sinoćnji poraz u Torinu. Posle dugo vremena, Milan više nije četvrti i više ništa ne zavisi od njega. Rossoneri u preostala četiri kola čak vise i za Ligu Evrope.

Trener Gennaro Gattuso se uspeva probudi ekipu iz prolećne letargije, a nakon novog poraza su opet aktuelne priče o njegovoj smeni. Već dugo se spekuliše o Gattusovoj smeni, a on je na to odgovorio.
„Pitajte ljude iz kluba. Znam da sam odgovoran. Biću uvek kritičan prema sebi, kao što sam bio i dok sam igrao. Ako pogledate malo šire, Milan je prvi put za četiri godine u igri za plasman u Ligu Šampiona, neke dobre stvari su urađene ove sezone. Nismo najbolji tim, ali imamo mnogo prostora za napredak. Imam odgovornost jer kao trener sam pravio neke izbore među kojima je bilo i grešaka. Rezultati su moja odgovornost i prihvatam to. Ne samo da imamo sramotne rezultate kao tim, već brukamo klub slavne istorije. A ja snosim najveću odgovornost“, rekao je Gattuso posle meča.

Italijanski mediji prenose da je sinoć održan hitan sastanak na kojem su direktori Gazidis, Leonardo i Maldini razgovarali sa Gattusom. Za sada je trener preživeo i dobio podršku direktora, ali italijanski mediji ostavljaju prostor da ipak dođe do smene u narednih 48 časova. Problem je što Milan nema nikakvo drugo rešenje jer niko nije lud da preuzme posrnulu ekipu četiri kola pre kraja. Ipak, pominje se da bi trener mladog tima i nekadašnji Gattusov saigrač Federico Giunti mogao da bude šok terapija i vatrogasac do kraja sezone. Mada ni on ne važi za perspektivnog trenera od kojeg neko ima velika očekivanja.

Milan je zaglavljen sa Gattusom koji ne uspeva da probudi ekipu. On ne spori da se ekipa nalazi u evidentnoj krizi rezultata i mentaliteta.
„Trenutno, ovaj tim ne reaguje. Ne mogu sada da pričam kako ekipa izgleda dobro, kada ni na treninzima ne reaguje kako treba. Ne mogu da vas lažem i izmišljam stvari. U poslednja dva meseca se manje zabavljamo na terenu nego što je to bilo ranije i to se oseti. Nismo oštri, previše razmišljamo na terenu i to nam ubija entuzijazam. Nažalost, ne mogu da uđem u glave igrača. Želim da budu odlučni i agresivni na terenu, ali to se ne dešava. Jedno vreme smo bili naviknuti da patimo na terenu, ali da ostavrimo rezultat. Ali sada se dešavaju neke čudne stvari i ekipa ostaje bez reakcije“.

Gattuso je upitan za odluku da najboljeg strelca Krzysztofa Piąteka sinoć ostavi na klupi.
„Izabrao sam Cutronea jer sam želeo da budemo brži napred. Suso nije ulazio unutra zbog čega je ceo tim bio nervozan i nismo se dobro kretali. Nije istina da smo umorni. Pre penala se ne sećam da nam je Torino stvorio šansu. Do tada mi se sviđalo ponašanje našeg tima, ali smo posle penala izgubili glave. Mislim da smo bili osuđeni jednom jednom incidentnom situacijom. Ekipa je reagovala kako je mogla. Još smo živi i koprcamo se. Stvari ne idu onako kako smo želeli, mučimo se, ali video sam neke stvari koje su nam bile potrebne. Nismo bili bez duše kao u Parmi. Torino je ekipa koja vas natera da igrate loše. Stvarali smo šanse, ali kada pokloniš rivalu penal na takav način, onda gubiš glavu“.

Milan više ništa ne drži u svojim rukama četiri kola pre kraja...
„Nedostaje nam smirenosti i neka serija dobrih rezultata da bi vratili samopouzdanje. Sami sebi lupamo šamare, kao što je bilo u Parmi, kao što je bilo sada protiv Torina. Treba da verujemo u sve pobede do kraja. U ovom trenutku nam je bitno samo da pobedimo Bolognu koja igra sjajno u poslednje vreme“.


Comments