TEST

Strah u Milanu, bez Lige Šampiona kao supermarket, odlazi i najbolji?!


Milan bi u slučaju da ne zadrži četvrto mesto verovatno morao da se odrekne i najvrednijeg igrača i da napravi veliki rez zbog FFP.

U Milanu čekaju rasplet, ostali su bez šanse da se bore za trofej, ali bi neuspeh u borbi za Ligu Šampiona imao nove posledice, kako za Gattusa koji već deluje kao bivši trener, kako i za pet ili šest igrača.

Ono što je bojazan kada je u pitanju tim je da će morati da žrtvuju nekog vrednog fudbalera kako bi ostali u granicama finansijskog fer pleja.

Danas mediji pišu da bi to mogao da bude Romagnoli, kapiten tima, ali to bi bio neverovatan rasplet jer su on i Donnarumma osnova novog Milana.

Ono što je sigurno je da Bakayoko koji je odigrao solidnu sezonu neće biti otkupljen bez Lige Šampiona, Milan će probati da proda Çalhanoğlua, ali teško da mogu da računaju na željenih 30 miliona.

Pominje se odlazak Susa, zatim Musacchija i Castilleja, videćemo hoće li biti pravih ponuda za Kessija.

Montolivo, Bertolacci i Mauri odlaze kao slobodni igrači.

Ako Roma danas savlada Cagliari, Milan će izgubiti makar na dan četvrto mesto, sutra gostuje u Torinu, to možda bude i ključna utakmica protiv "Bikova".

Neuspeh u trci za Ligu Šampiona znači i najmanje 50 miliona evra manje u kasi, kombinovano sa problemima koje imaju od 2014. do 2017. i kazne koju su dobili od UEFA, to znači novi egzodus i dalje slabljenje tima.

A i ako ode Gattuso, teško će biti privoleti Sarrija koji je prva meta da preuzme još slabiji tim, sa još manjim šansama da se konačno vrati među evropsku elitu, gde mu je i mesto.

Izvor: sportske.net

Comments