Gattuso: Čekam Bakayoka osam minuta, on ni kostobrane da stavi... Psovao sam i ja trenere, reći ću sve što imam u svlačionici, ne smem na televiziji


Rino je bio baš ljut...

Gori Italija zbog svađe Gennara Gattusa i Tiémoué Bakayoka, kao i svih teških reči koje su pale kraj aut linije u pobedi nad Bolonjom!

Sve oči uprte su u Rina Gattusa i momka koji je preko noći postao „persona non grata“ i neko koga niko u Milanu ne može očima da gleda.

Pre nekoliko dana zakasnio je pun sat na trening Milana i zakazani karantin, pre toga je pravio gluposti na terenu posle trijumfa nad Lazijem, a sada je zbog svoje lenjosti i nezainteresovanosti doveo Gattusa do ludila i čak imao dovoljno smelosti da ga opsuje i tako dodatno zapali vatru u i ovako vatrenoj atmosferi Milanove svlačionice?!Gattuso nije želeo posle utakmice mnogo da se upušta u detalje cele priče i to da li je Bakayoka stvarno nazvao „crnim go.....m“, ali je celu situaciju iz prvog poluvremena sumirao u sledećoj izjavi.
“Sve što se dešava je naš problem i rešava se unutar svlačionice. Rekao sam Bakajoku da se spremi za ulazak u igru, njemu je trebalo vreme, zato sam pozvao Josèa Maurija“, rekao je Gattuso i onda prešao na stvar:
“Igrači moraju da budu svesni da nose dres prestižnog kluba. Zato moram da bude otvoren i iskren. Čekao sam ga sedam ili osam minuta, a on se nije udostojio ni kostobrane da stavi. Rekao sam i ja mnogim trenerima da se je.u, ali se na tome završavalo. Videćemo, sve je u poštovanju“.

Dodatno je pojasnio šta je mislio...
“Igrači mogu da mi kažu sve, ali na kraju moraju da imaju poštovanje za saigrače! Jer, oni prave atmosferu u svlačionici. Sada ovo nije centralna tema za nas, imamo druge stvari o kojima razmišljamo. Na kraju sezone ćemo napraviti rezime, nešto poput završne ocene u školi, da vidimo ko se ponašao dobro, a ko ne. Svi mogu da me vređaju, ali ćemo se videti u svlačionici i pričati oči u oči“.

Gattuso je najavio da situaciju sa Bakayokom neće rešavati preko medija, već u svlačionici.
“Tamo mogu da kažem sve što mislim, sve ono što nije prikladno reći na televiziji. Zato sada razmišljamo samo o pobedi, o tome ćemo na drugom mestu“.

Prokomentarisao je Gattuso i ponašanje Lucasa Paquete, kojeg su emocije omele da završi utakmicu, pa je zbog svađe s igračima Bologne i sudijom dobio isključenje...
“Paquetá je mlad igrač i verujem da ni on nije bio svestan šta radi. Stavio je ruke na sudiju! I mene to nervira, zato moramo mnogo da radimo na tome, da naši mladi igrači ne budu tako naivni. Moramo da razmišljamo o bitnim stvarima. Nismo utakmicu završili s deset, već sa sedam igrača, jer su neki jedva hodali pre 90. minuta“.

Pobeda je upisana, ali je Liga Šampiona i dalje daleko...
“Dajemo sve što možemo. Nismo u najboljoj formi, priznajem. To je očigledno, sa svim povredama, promenama u klupskom rukovodstvu i svega što se dešavalo, dajemo sve od sebe“.


Comments