Novi zakon vraća Seriju A na vrh, stiže i Mourinho, ali ne tamo gde ga svi očekuju?

Sastanak u ponedeljak znači i novu kombinaciju za klubove na Apeninima koji traže trenera. Poreske olakšice će doprineti mnogo boljoj situaciji za klubove.

Italijanski mediji se i dalje bave sudbinom dve klupe, Interove i Romine, mada i Milan traži novog trenera.

Naime, Roma je pregovarala sa Antoniom Conteom koji je čekao Juventus, od toga nema ništa, Nedvěd je sinoć potvrdio da Allegri ostaje na klupi.

Sinoć je potvrđena vest da se Conte sastao sa Marottom i da mu je rečeno da pričeka jer su Kinezi blizu odluke da smene Spallettija.

Naime, Steven Zhang se predomišlja, veruje da će Conte na klupi privući veća igračka imena poput Lukakua, a čitav posao bi ga koštao oko 80 miliona evra. To bi značilo da se Spallettiju isplati dvadesetak, ostalo bi bili troškovi Conteovog trogodišnjeg angažmana. Na ruku italijanskim klubovima ide novi zakon, odnosno poreske olakšice koje su uvedene kako bi se zadržala mlada italijanska radna snaga u zemlji, manjim doprinosima na plate. To znači da bi ugovori fudbalera i trenera mogli da se povećaju, jer će porez biti manji.

Odlazak Contea u Inter bi značio da se Roma okreće Mourinhu, on je zainteresovan, čak se priča da bi u nedostatku opcija bio raspoložen da smanji platu, da bi ponovo nasledio Ranierija, ali i dobio vreme da napravi novi tim, sa mlađim fudbalerima.

Ulazak Rome u Ligu Šampiona bi pomogao, videćemo kako će se sve završiti, ali Mourinho će teško na klupu Bayerna, jer i ako ode Kovač, meta Bavaraca je ten Cate iz Ajaxa, dok će PSG zadržati Tuchela.

U svakom slučaju povratak Contea i Mourinha u italijanski fudbal bi bio značajan plus, i uz pomenute poreske olakšice učinio Seriju A ponovo primamljivom i za najveće igrače na svetu.

Što se Milana tiče, problem je novac, ako izostanu iz Lige Šampiona što je gotovo izvesno, neće imati novca za velika pojačanja, ali ni za veliko trenersko ime. Iako Leonardo cilja Sarrija, čini se da će Italijan ostati na klupi Chelseaja, a "Rossoneri" će morati da se zadovolje nekim italijanskim trenerom, poput Di Francesca ili Giampaola koji dugo čeka šansu u velikom klubu. Ni Gasperini nije rešenje, ostaće verovatno u Atalanti, a ako Simone Inzaghi ode, kako se priča negde van Italije, Siniša Mihajlović bi mogao da dobije priliku u Laziju.

Izvor: sportske.net

Comments