Sudbina se poigrala sa Edinom Džekom: Sanjao je Milan, a potpisuje za Inter!

Dijamant je veliki navijač Rossonera.

Edin Džeko se, prema navodima italijanskih medija, nalazi na korak od transfera u Inter.

Roma i Inter će nove pregovore započeti nakon završetka sezone, a Gazzetta dello Sport tvrdi kako su ti razgovori samo puka formalnost i da će Edin pojačati Nerazzurre.

Biće svakako veoma interesantno videti kako će navijači tima sa Giuseppe Meazze dočekati Edina u svom timu, posebno zbog činjenice da je Džeko veliki navijač gradskog rivala Milana.

Često je bh. napadač isticao veliku ljubav prema Milanu koju je imao od dečačkih dana, a izjava iz 2009. godine to dovoljno govori.

"Odmalena sam fasciniran tim klubom. Ne znam zašto, ali meni je Milan uvek bio pojam fudbalskog vrha", istakao je Džeko, te je dodao:

"San o Milanu nije dosanjan. Još uvek ga sanjam", poručio je tada Edin.

Dijamant je u dva navrata bio veoma blizu potpisa za Milan. Imao je ponudu Rossonera nakon osvojene titule prvaka Nemačke.

"Želeo sam da odem, 23 su mi godine i dobio sam ponudu kluba o kojem sanjam. Mislim da je od mene bilo pošteno reći da želim otići tamo, ali tadašnji trener Armin Veh mi nije dopustio da odem", govorio je Džeko 2009. godine nakon osvojene titule prvaka Nemačke sa Wolfsburgom.

Ipak, 10 godina kasnije Džeko će zaigrati domaće utakmice na San Siru. Međutim, to neće biti dres Milana kojeg je sanjao već dres velikog rivala Intera.

Videćemo kako će navijači Intera reagovati na dolazak Džeke. Izjave o Milanu sigurno će povećati njihova očekivanja od bh. fudbalera, ali na kraju će se sud donositi samo po igrama na terenu.


Comments