Neko će morati da ide... Suso, Çalhanoğlu ili najverovatnije Kessié?

Milan želi da proda vezistu.

Poraz u derbiju od Intera je otvorio mnogo pitanja u Milanu, opet doneo opasnost izostanka iz Lige Šampiona i otkrio neke neprijatne stvari iz kluba i svlačionice. Vrhunac je bio sukob saigrača Francka Kessija i Lucasa Biglije zbog kojeg su morali da se izvinjavaju. A nije im prvi put da varniče između sebe...

Upravo se Kessié ovih dana pominje kao najverovatnija prodaja Milana narednog leta. Čak i u slučaju da Rossoneri izbore plamsan u Ligu Šampiona. Milan još nije otplatio Kessijev transfer iz Atalante i narednog leta treba da uplati preostalih 24.000.000 evra. Rukovodstvo kluba je u ozbiljnoj dilemi da li pomenuti novac vredi uložiti u Kessija. Oni će ga svakako otkupiti, ali sve je izvesnije da će taj novac ekspresno vratiti prodajom.

Iako je Kessié mlad, ima mnogo prostora za napredak i na početku sezone je bio jedna od retkih svetlih tačaka, Milanovi direktori veruju da bi novac mogao da se uloži na pametniji način. Naprimer, u otkup ugovora Bakayoka za kojeg Chelsea insistira na unapred dogovorenoj ceni od 35.000.000 evra. Zbog poštovanja finansijskog fer-pleja, Milan teško da može sebi da prišuti luksuz otkupa obojice pomenutih vezista. A tu je i škola mišljenja da se oni ne slažu baš najbolje na terenu i da je Kessié bio najbolji kada Bakayoko nije igrao ili je igrao slabo. Kao i da je Bakayokov uspon forme vezan za Kessijev veliki pad. Ipak, finansijski razlozi su mnogo bitniji za dalji epilog od fudbalskih. Milan je pod strogom pažnjom FIFA i svaki evro će mu narednog leta značiti u potrazi za pojačanjima ako se plasira u Ligu Šampiona.

Spekuliše se da bi Milan pristao na ponudu u rangu od 40.000.000 evra. Podsetimo, za Kessijevu dvogodišnju pozajmicu je paltio 8.000.000 evra, otkup je pomenutih 24.000.000 pa bi Rossoneri na kraju mogli i da zarade na vezisti iz Obale Slonovače. Kao mogući kupci se navode Tottenham i još neki engelski klubovi, a u januaru je postojalo i veliko interesovanje bogatog kineskog kluba.

Ako Milan ipak odluči da zadrži Kessija, morać da proda nekog drugo. A najveće šanse za odlazak se daju Susu i Çalhanoğluu. Obojica su u velikom padu forme, a vrednost na tržištu im je oko između 30.000.000 i 35.000.000 evra.

Neko od njih će morati da ode i da obezbedi finansijski plus u knjigama Milana pred prelazni rok. A ko će to biti, u mnogome će zavisiti i od partija do kraja sezone jer Milan čeka jako težak raspored i izazovi u Seriji A i Kupu Italije.


Comments