Piątek je čudo, osmi gol u Milanu i Liga Šampiona na dlanu (VIDEO)

Rossoneri sve bliži povratku u elitu.

Miris Lige Šampiona dugo nije bio tako sladak i jasan u Milanu kao ove sezone! A, ko je ovakvom raspletu mogao da se nada posle leta silnih muka, problema sa dugovima i promena u vlasničkoj strukturi?

Posle četiri godine tavorenja u proseku, Milan je nikad bliži povratku u elitu. Posle petog uzastopnog trijumfa i bega na četiri boda prednosti u odnosu na Inter - i utakmicu više - Rossoneri su sada više nego legitimni kandidati da sezonu završe odmah iza Juventusa i Napolija. Milan je slavio na gostovanju Chievu sa 2:1, a ponovo je svoj pečat na tri boda udario fantastični Krzysztof Piątek! Dugo Milan nije ovako pogodio sa jednim igračem i to za razumnu sumu novca. Isto važi i za Lucasa Paquetu, ali Piątekov vrtoglavi uspon zaista je šokirao javnost. Posle odlične polusezone u Genoi vodila se polemika da li će Pistolero uspeti da zadrži isti ritam i na San Siru, a on je brzo rešio svaku dilemu. Svojim osmim pogotkom u dresu Rossonera ponovo je direktno uticao na osvajanje važna tri boda, a Milanu će isti mnogo značiti kako bi se zadržala kakva-takva distanca u odnosu na Inter, a onda i Romu.


Doduše, Chievo se pokazao kao tvrd orah. Mnogo je problema koji muče tim iz Verone i verovatno će povratak u Seriju B značiti kako bi se sistem restartovao i ponovo izgradio zdrav projekat, dok je Milan zasluženo slavio u tvrdoj borbi.


Sve je počelo uz prelep gol Lucasa Biglije iz slobodnog udarca u 31. minutu, da bi u samom finišu poluvremena Përparim Hetemaj poravnao rezultat i najavio uzbudljiv nastavak utakmice.


Držao se Chievo sasvim solidno do 57. minuta, kada je Pistolero ipak shvatio da se ne treba igrati sa sudbinom i da mora da prelomi ovaj meč. Bilo je nedoumica oko regularnosti gola na trenutak, sudija Luca Pairetto je zatražio konsultaciju sa VAR sobom kako bi ustanovio da li je Piątek u akciji koja je prethodila golu skrivio faul ili ne, ali je posle nešto dužeg razmatranja ipak presudio u Milanovu korist.

Probao je Domenico Di Carlo da uvođenjem Filipa Đorđevića nešto promeni i pripreti Milanu, ali su gosti uspeli da iskontrolišu susret do kraja i mahom zadrže loptu u svom posedu. Zato su zaokružena nova tri boda, a Liga Šampiona je na horizontu.Comments