U Kini može sve, pa i Calcio!

Fudbal tema razgovora na visokom političkom nivou.

Čelnici italijanskog prvenstva pokušaće da iskoriste predstojeću posetu kineskog predsednika Xi Jinpinga kako bi privukli azijsko tržište, samim tim i popularizovali ovaj sport u Kini.

Sećamo se u skorijoj prošlosti da je Tebas, predsednik Primere pokušao nešto slično sa Amerikom, predlog je bilo odigravanje nekoliko mečeva La Lige na terenima Sjedinjenih Država.

Predlog je bio dočekan "na nož" od strane navijača, ostalih klubova i igrača Primere, te se za sada takav predlog stavio na čekanje.

Sličan posao bi mogla da napravi najbolja liga Italije, međutim gore navedene ideje su isto daleko od realizacije zbog potrebnog odobrenja Azijskog komiteta za fudbal i FIFA koja nije blagonaklona ka ovakvim predlozima.

Predlog koji prenosi Financial Times jeste da se čelnici Serije A susretnu sa glavnim distibutorom China Media Groupa već ovog vikenda kako bi se pregovaralo o nacrtima pomenutog predloga.

Plan je da se u naredne tri godine utakmice Serije A igraju na prostorima Kine sa odgovarajućim budžetom, takođe u predlogu stoji i prijateljska utakmica između selekcije Kine i Italije.

Podsetimo, Italijani su ovogodišnji Super Kup Italije igrali u Džedi, dok su prethodna dva igrana u Pekingu i Šangaju tako da je iskustvo međusobne saradnje bilo veoma dobro.

Izvor: sportske.net

Comments