Gazidis bira Milanovog trenera, ambiciozna ideja je Pochettino, ali nije jedini

Pominju se i mnoga druga imena.

Ivan Gazidis je stigao u Milan da prenese iskustvo iz Premijer lige, a prema poslednjim medijskim izveštajima i da Rossonerima izabere novog trenera, jer Gennaro Gattuso, uprkos svetlim trenucima, nikoga nije ubedio da je trener za najviše domete. Corriere della Sera zato piše o maloj raspravi u kancelarijama San Sira. Milanovi čelnici raspravljaju o mogućim naslednicima Rina Gattusa, a Gazidis ambiciozno predlaže Mauricija Pochettina!

Kažemo ambiciozno, jer se Tottenhamov trener poslednjih godina ponajviše pominjao kao kandidat za klupe najvećih klubova sveta, Reala i Manchester Uniteda. Nije naravno ni Milan bilo ko na evropskoj mapi – najblaže rečeno – ali poslednjih sezona se poprilično srozao i uspon je tek počeo. Nije još izvesno ni da li će tim sledeće sezone igrati Ligu Šampiona, a verovatno će i to uticati na izbor novog trenera.

Corriere barata sa još nekoliko već uobičajenih imena. Arsène Wenger je već neko vreme tema širom Evrope, Simone Inzaghi radi odličan posao u Laziju, Gian Piero Gasperini u Atalanti, Laurent Blanc je bez posla, dok je Maurizio Sarri na izlaznim vratima iz Chelseaja...

Svi oni deluju kao mnogo izvodljivije opcije od Pochettinovog dolaska. Ali jedino što bi se sada moglo reći da velikom verovatnoćom je da Gattuso neće potrajati u Milanu. Već neko vreme se priča o sve većem jazu šefa struke i tehničkog direktora Leonarda i bilo bi pravo iznenađenje ako bi Gattuso i naredne sezone ostao na Milanovoj klupi.


Comments