Mala uteha za Milan: Posle krađe protiv Juventusa, neće im više suditi Fabbri

A dobiće i izvinjenje.

Ni 48 sati posle derbija Juventus – Milan, ne sleže se prašina u Italiji zbog suđenja Michaela Fabbrija na tom meču.

Milan je debelo oštećen u derbiju. Dva penala, crveni za Mandžukića, neki sporni faulovi i žuti kartoni... S punim pravom su Rossoneri besneli posle meča. Da Fabbri napravio porbleme na toj utakmici, govori i to što je sudijska organizacija predvođena šefovima Nicchijem i Rizzolijem rešila da se izvini Milanu i da pozove Gattusa i Leonarda na sastanak gde će im lično biti upućeno izvinjenje.

Ali Rossoneri imaju slabe vajde od izvinjenja. Za utehu im je da Fabbrija neće videti do kraja sezone. Sudijska organizacija je odlučila da spornog sudiju više ne delegira za mečeve Milana i da ga „ohladi“ narednih nekoliko nedelja. Istina, to je samo sedam utakmica, ali makar Milan neće morati da strepi od nove krađe Fabbrija. Pitanje je da li će Fabbri uopšte videti teren do kraja sezone.

Podsetimo, na sličan način je kažnjen i arbitar Rosario Abisso koji je sudio meč Fiorentina i Inter i dosudio sporan penal za pobedu Fiorentine u 97. minutu. Odlučeno je posle toga da više ne sudi mečeve Intera...

Epizoda sa Fabbrijem je kap koja je prelila čašu kod Milanovih čelnika. Oni su generalno nezadovoljni sueđenjem i odnosom arbitara. Za Milan su ove sezone dosuđena samo dva penala, dok je bar u nekoliko situacija oštećen za udarce sa bele tačke.


Comments