NAJAVA: Parma - AC Milan


Dobra vest za Parmu je Gervinhov povratak od prvog minuta na teren. Bivši igrač Rome je u prošlom kolu odigrao drugo poluvreme protiv Sassuola i biće srpeman za btiku sa Rossonerima. Trener Parme D'Aversa će imati na klupi Siligardija, koji se oporavio od povrede dok će morati još da sačeka na Inglesea i Biabianyja. Veoma važan je povratak Bruna Alvesa, koji će zauzeti svoje mesto pored Bastonija i Iacoponija, pošto će Parma protiv Milana, najverovatnije igrati u formaciji 5-3-2, sa Dimarcom i Gazzolom na bekovskim pozicijama. Podsetimo, Parma je na poslednja dva meča osvojila dva boda igrajući bez golova sa Torinom i Sassuolom. Tim sa Tardinija se nalazi u dobroj poziciji, ali je potrebno još pet bodova da bi se stiglo do sigurne zone. Posebno će biti motivisan za meč Kucka pošto će želeti da se “osveti” svom bivšem klubu. Sa Gervinhom bi u špicu trebalo da igra Ceravolo.

Milan ima obavezu da pobedi Parmu kako bi dao smisao trijumfu nad Lazijom posle četiri utakmice u kojoj je uknjižio samo jedan bod. To neće biti tako lako i pored 20 bodova prednosti Rossonera u odnosu na Parmu jer Rossoneri imaju ozbiljne probleme sa utakmicama koje se igraju u vreme ručka. Na 16 mečeva u 12.30 Milan je ubeležio samo tri pobede. Sreća za Gattusa je da je Parma u ovoj sezoni izgubila od svih velikih timova Serije A na svom tereneu.

U odnosu na meč protiv Nebeskoplavih biće par novina. Na gol se vraća, posle zalečene povrede, Donnarumma dok su Zapata i Conti, izgleda, uspeli da ubede Gattusa da im pruži šansu premeštajući Musacchija i Calabriju na klupu. U napadu Cutrone ima male šanse da zaigra na mestu Piąteka i pored toga što će Poljak, pre ili kasnije, imajući u vidu i meč u Kupu Italije sa Lazijom, morati da uzme mali predah. Paquetá će biti na Tardiniju ali samo na klupi. Ući će u igru samo u slučaju krajnje nužnosti. Kessié i Bakajoko bi trebalo da budu na terenu od prvog sudijskog zvižduka i pored ružnog gesta sa Acerbijevim dresom posle meča sa rimskim klubom. Moguće je da Gattuso pruži šansu Bigliji kako bi poštedeo zvižduka i provokacija Bakayoka na Tardiniju.


Comments