Ima li većeg baksuza? Milanovo najskuplje pojačanje posle dva meča završilo sezonu!


Pukli ligamenti, pola godine pauze.

Nemamo dilemu koji fudbaler je maler sezone, ne samo u italijanskom, već i evropskom fudbalu.

Milanov štoper Mattia Caldara je završio sezonu posle još jede povrede. Taman kada je trebalo da dobije šansu i da pokaže zašto su Rossoneri letos odlučili da im bude najskuplje pojačanje.

Caldara je prošlog leta došao iz Juventusa u trampi za Bonuccija, a procenjen je na 35.000.000 evra. Imao je status jednog od najtalentovanijih italijanskih defanzivaca i projektovan je u štoperskom tandemu sa Romagnolijem za narednih desetak godina. Kako u Milanu, tako i u reprezentaciji Italije.

Međutim, čim je došao u Milan, povredio je mišić. Čekao je na debi do 20. septembra i meča sa Dudelangeom u Ligi Evrope, posle čega je usledila nova povreda. U pitanju je bila Ahilova tetva koju je operisao i morao je na petomesečnu pauzu. Proces oporavka je dugo trajao, Gattuso ga je pažljivo uklapao u prvi tim i strpljivo čekao da mu pruži šansu. Konačno, pre desetak dana je Caldara zaigrao u Kupu Italije protiv Lazija, ali je zamenjen posle 65 minuta u eliminaciji Rossonera.

Milan je upšao u seriju loših rezultata, ali i malera. Romagnoli je u prošlom kolu zaradio crveni karton, očekivalo se da Caldara konačno dobije šansu za debi u Seriji A protiv Bologne u tandemu sa Musacchijom, ali danas je stigla nova loša vest. Caldara je na treningu povredio koleno, pukli su ligamenti kolena i na štakama je napustio trening kamp. Slede operacija i pauza od pola godine. Kakav maler...


Comments