Maldini već smenio Gattusa? Paolo: Nismo više saigrači, ovo je posao


Družba je družba, a služba je služba...

Legenda Milana Paolo Maldini kaže da njegovo lično prijateljstvo s trenerom Gennarom Gattusom nema nikakvu važnost kada bude došao trenutak da oceni rad popularnog Rina na kraju ove sezone i odredi mu sudbinu na klupi Rossonera.

Da li treba podsetiti da su i Maldini i Gattuso bili saigrači tokom trofejnih sezona Milana kada su u tandemu osvojili Skudeto i dve Lige Šampiona. U međuvremenu je posle igračke karijere levi bek ušao u upravu Milana kao jedan od glavnih čelnika i uskoro će morati da podnese izveštaj američkim gazdama.
"Moram da radim svoj posao i da ocenim Gattusov učinak. Nas dvojica više nismo saigrači. Ovo je posao. Moraš da poštuješ ljude sa kojima radiš. Nas dvojica činimo sve što možemo da se Milan kreće u najboljem smeru. I možda imamo drugačije poglede na situaciju, ali nam prijateljstvo pomaže da sve razlike lakše prebrodimo. Ja ću morati da sagledam njegov učinak trezveno, uzimajući u obzir realne okolnosti. Uloge su nam različite, nismo više saigrači", podvlači Maldini u intervjuu za nemački DAZN, a to možda potencijalno znači i da je već odlučio da smeni Gattusa.

U svakom slučaju, definitivna odluka o sudbini Gennara Gattusa na klupi Milana neće uslediti pre poslednjeg meča u sezoni protiv SPAL-a koji je na programu u nedelju uveče.


Comments