Puklo je: Milan kaznio Bakayoka i vraća ga Chelseaju


Uzavrele strasti u Milanellu.

Ogromna se prašina podigla u Italiji zbog Tiémoué Bakayoka poslednjih sedmica, a kulminacija cele priče je da ga je Milan novčano kaznio i šalje ga nazad u Chelsea na kraju sezone!

Jedna od glavnih vesti ovog dana na Čizmi je odluka uprave Milana da Bakayoku oduzme 90.000 evra od plate i da definitivno ne iskoristi opciju otkupa od Chelseaja, uprkos tome što je u poslednja tri-četiri meseca bio jedan od najboljih igrača Rossonera. Razlog je Bakayokovo jednočasovno kašnjenje na trening u sredu, a ljudi iz kluba navodno nisu poverovali u njegovu priču da mu je nestalo gorivo na putu do trening centra, zbog čega je momentalno otpisan. Tamošnji mediji tvrde da je Bakayoko nesrećan što klub nije zauzeo oštar stav i osudio rasističke napade na njega, iako je pre toga sam napravio skandal tako što je zajedno sa Franckom Kessijem paradirao držeći u rukama dres Francesca Acerbija posle trijumfa protiv Lazija prošlog meseca. Bakayoko i Kessié su se javno izvinili zbog nepoštovanja protivnika, ali je ubrzo sam postao meta huligana koji su ga prozivali sa tribina.

Navodno, Milanova odluka da pošalje Bakayoka u Chelsea biće nepromenjena čak i ako se klub bude plasirao u Ligu Šampiona naredne sezone.

Bakayoko je loše počeo sezonu u Milanu i bio nadomak preranog odlaska sa San Sira, ali je od kraja prošle godine podigao nivo i postao jedan od neizostavnih šrafova u timu Gennara Gattusa. Ali, sa padom forme kompletnog tima u poslednje vreme i Francuz je upao u centar pažnje mahom zbog stvari koje nemaju mnogo veze sa fudbalom.
Comments