San Siro se umalo srušio zbog Milanove gluposti: Paquetá osakatio ekipu, Bologna promašila zlatni remi (VIDEO)


Potpuna ludnica, tri crvena kartona i sukob Gennara Gattusa i Tiémoué Bakayoka, uz žestoki pritisak gostiju u finišu.

Možda ima najluđu svlačionicu u Evropi, ali Milan i tako raspolutan živi! Liga Šampiona je i dalje kilometrima daleko, Atalanta izgleda kao nezaustavljiva mašinerija, ali Milan se ne predaje!

Svašta su navijači Rossonera mogli da vide u ovoj utakmici, o teškim uvredama i psovkama na relaciji Gennaro GattusoTiémoué Bakayoko tek će se pričati i pisati, a na kraju ostaće upamćeno i to da je Milan savladao Bolognu sa 2:1 (1:0) i izdržao žestok pritisak gostiju da bi do velika tri boda stigao.


Sve je Milan uradio da bi uspeo i na kraju ima razloga za zadovoljstvo. Gattusova mobilizacija ekipe i povlačenje u potpuni karantin urodio je plodom i posle Rominog iksa u Đenovi Milan je na poziciji koja direktno vodi u Ligu Evrope naredne sezone, dok je Torino ispao iz jednačine uprkos remiju s Juventusom.Milan je ponovo otkrio dva lica. Posle sigurne, dobre i smirene igre u nešto više od sat vremena, što je krunisano golovima Susa i Fabija Borinija, Gattusova grupa građana se umalo potpuno raspala u završnih dvadeset i kusur minuta, kada je sve krenulo naopako.

Prvo je Mattia Destro prepolovio zaostatak gotovo niotkuda, a onda se sve dodatno zakuvalo kada je Lucas Paquetá u roku od samo nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona i praktično osakatio Milan do kraja. Potpuno sumanuto izgledala je cela situacija. Da je Brazilac ostao malo pribran, Milan bi dobio faul, ali je on ušao u verbalni i fizički obračun s Pulgarom i Destrom, zbog čega je zaradio opomenu, a kada je rukama odgurnuo i sudiju Di Bella, momentalno je dobio znak da krene u svlačionicu.


Bologna je u završnici utakmice išla na sve ili ništa i umalo stigla do zlatnog boda! Napadali su gosti iz svih oružja, Milan saterali u šesnaesterac, ali lopta nije htela u gol... Koliko su hteli taj gol igrači Bologne videlo se i trenucima pre završetka utakmice, kada su Sansone i Dijks izgoreli u toj želji i potom isključeni zbog prigovora arbitru, što će samo otežati posao Siniši Mihajloviću u poslednja tri kola, jer opstanak još nije obezbeđen...

Biće ovde još svašta, ne sumnjamo!Comments